2012. június 30., szombat

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 1.


SZÜKSÉGE LEHET EGY KERESZTÉNYNEK DÉMONOKTÓL SZABADULNI?

János 1:11-13. - A saját tulajdonába jött, de saját tulajdonai nem fogadták be. Azoknak viszont, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten fiaivá váljanak: azoknak, akik hisznek a nevében; azoknak, akik nem vérből, nem egy test, nem egy férfi akaratából, hanem Istentől születtek. (SZPA fordítás)

A keresztény olyan személy,aki megtért a bűneiből és személyes hite által fogadta el Jézust megmentőjének és Urának. Az ilyen ember Istentől született, más szóval újjászületett. Az, aki betölti Jézusnak a Márk 16:15-16-ban lejegyzett feltételeit az  üdvösséggel kapcsolatban.

Újjászületéskor az ember hatalmat kap arra , hogy Isten fiává legyen. Vannak, akik azt választják, hogy tiszteletreméltó egyháztagokká válnak és ez a minimum. Mások a maximumra törekednek elkötelezett bizonyságtevők szeretnének lenni, sőt prédikátorok.

Lukács 10:17-19. - Mikor pedig a hetven tanítvány visszatért, örömmel újságolták: - Uram, még a démonok is engedelmeskednek nekünk a te nevedben! Ő pedig azt mondta nekik:
- Láttam a Sátánt, mint egy villámot lezuhanni az égből! Látjátok, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon és az ellenség minden erején tapossatok, és semmi se árthasson nektek! (SZPA fordítás)

Még a démonok is engedelmeskednek nekünk. Ez a hatalom tehát olyan mértékig működik, amennyit használunk belőle. A démonok már azelőtt benne voltak mielőtt kereszténnyé vált volna az ember.

Fülöp szamariai szolgálata:
Amikor a démonok később hatolnak be. A Sátán fokozza ellenünk támadásait, különösen ha komoly fenyegetést kezdünk jelenteni birodalma számára.
.
1 Péter 5:8-9. - Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen.
Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.


Ha ezeket az útmutatásokat betartjuk ,győztesek leszünk. A legnagyobb hibát akkor követjük el , ha úgy viselkedünk, mintha ez a veszély nem is létezne.

1Timotheus 4:1. - A Szellem pedig egyértelműen azt mondja, hogy a későbbi időkben egyesek elszakadnak a hittől, mivel megtévesztő szellemekre és démonok tanításaira hallgatnak. (SZPA fordítás)

Pál  itt  a hívőkről szól, akik démonok befolyásának engedve "elszakadnak a hittől". Nyilván nem szakadhatnak el a hittől, ha korábban nem lettek volna benne.

2 Korinthusi  11:3-4. -Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől.
Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más szellemet vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.


Itt is újjászületett hívőknek ír Pál, hogy ne vegyenek más szellemet! A hamis tanító más Jézust prédikál, akik ezt elfogadják azok "más szellemet" vesznek, és más evangéliumot fogadnak el. Ez tehát a probléma gyökere.

- van olyan "Jézus" dél-amerikai országokban aki rendkívül népszerű marxista forradalmár.
- a new-age "Jézus" egy távol keleti guru aki az evangéliumot a hinduizmus vagy a buddhizmus ezoterikus tanításaival elegyíti.
- van olyan "Jézus" aki a humanista beállítottságúak számára vonzó, egyfolytában csak a szeretetről és a megbocsátásról beszél és meg sem említi a poklot vagy a megtérést.
- Jézusnak van Mikulás változata is, aki arra biztatja a gyerekeket, hogy csak higgyenek és megkapnak mindent.

Jézus Krisztus igaz szolgáinak figyelmeztetniük kell ezzel kapcsolatban Isten népét. Itt az örök életről van szó, nem mindegy hogy milyen Jézusban hiszel.
Vannak olyan keresztények is akik életük során nem sokat foglalkoznak az engedelmességgel és a szentséggel.

Lukács 6 :46. - Miért hívtok így engem: "Uram! Uram!" - miközben nem teszitek azt, amit mondok? (SZPA)

Ha valaki Úrnak hívja Jézust, de közben nem engedelmeskedik neki, az képmutató, és semmiféle védelemre nem számíthat a Sátán támadásaival szemben.

1 Péter 1:2. - Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.

Jézus vérén keresztül megvalósuló védelemnek tehát az engedelmes élet a feltétele.

Márk 7:21-23. - Jézus abban az órában sok embert gyógyított meg betegségekből, fájdalmakból, szabadított meg gonosz szellemektől, és sok vakot ajándékozott meg szeme világával.
Így válaszolt nekik: - Menjetek, és adjátok tudtára Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: "vakok újra látnak", "bénák járkálnak", leprások tisztulnak meg, és "süketek hallanak", "halottak támadnak fel", és "koldusoknak az evangéliumot hirdetik"!
És boldog, aki nem botránkozik meg rajtam! 

Nem csak házasságtörés vagy gyilkosság bűne szennyezi be az embert. Itt 5 olyan bűnnel foglalkozik Jézus ami a listáján szerepel :
- gonosz gondolatok
- irigység
- álnokság
- kevélység
- bolondság
Ezért folyamatosan arra kér bennünket, hogy térjünk meg. Harcban kell lenni a bűnnel.

2Korinthus 6:17-18 - Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.


Tisztítsuk meg magunkat, mert nem Isten fogja helyettünk elvégezni ezt a tisztogatást.

Filippi 3:12-15. - Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, amiért meg is ragadott engem a Krisztus Jézus.
Atyámfiai, én enmagamról nem gondolom, hogy már elértem volna:
De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.
Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképpen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek:


A megszentelődés pedig abból áll, hogy lépésről lépésre jutunk el arra az állapotra, amely Jézus áldozatán keresztül hozzáférhetővé vált számunkra. Ebben a folyamatban maga a Szent Szellem a Segítőnk.

 Nem szégyen elismerni, hogy a bűn munkálkodik az életünkben.  Veszélyes, HA NEM ISMERJÜK EL ÉS VALLÁSOS ÁLARCOK MÖGÉ BÚJUNK, ÍGY A KÍSÉRTÉSEK FELKÉSZÜLETLENÜL ÉRNEK MINKET, AMIKOR BEKÖVETKEZIK.

A Szent Szellemre most van szükségünk és ez pedig a démonokkal való elbánás. Ő világosabban látja a szükségeinket, mint mi magunk és felruház minket erővel. Ő azért jött, hogy segítsen nekünk tökéletessé válni. De ha az a szándékunk, hogy tovább is bűnbe éljünk, akkor ő nem fog segíteni a démonokkal szembeni küzdelemben.